Telefoon dood, slagboom omhoog, alarm defect

Telefoon dood, slagboom omhoog, alarm defect

by Ziptone
3 september 2018

Telefoons die niet meer overgaan, slagbomen die niet sluiten, alarmsystemen die onder alle omstandigheden muisstil blijven. Vanaf 1 september 2019 is het zover. Dan gaat het midden- en kleinbedrijf wat meemaken. Tenminste, als het voor die tijd geen actie onderneemt. Want over een jaar beëindigt KPN de dienstverlening rondom ISDN1-ISDN2- en PSTN-meervoudige aansluitingen. “Veel mensen zullen denken: dat komt wel goed. Ze regelen het wel. Nou, mooi niet dus”, stelt Titia Olieman van Belcentrale, reseller van het KPN-netwerk.

Eind maart 2017 kondigde netwerkaanbieder én -beheerder KPN aan het traditionele telefonienetwerk te gaan moderniseren en afscheid te nemen van ISDN. Reden? De vaste telefoniecentrales voor PSTN bleken verouderd en steeds minder afnemers toonden er belangstelling voor.

In de lift

Vanaf 1 september 2019 gaat de stekker er definitief uit, waarop de ISDN-telefoon en telefooncentrales ermee ophouden, maar ook veel alarminstallaties, faxmachines, liften, intercoms en deur- en toegangsbedieningsinstallaties.
Belcentrale is al anderhalf jaar bezig mkb’ers die beschikken over een traditionele telefooncentrale hierover te informeren. De organisatie vreest dat veel ondernemers wachten tot het laatste moment en dan in de problemen komen.

Technisch adviseur

“Klanten overzetten op VoIP-telefonie is, het meest voor de hand liggende alternatief, is geen kwestie van een knopje omzetten in een schakelkast. Mensen vergissen zich hier in. Er moet een technisch adviseur op bezoek komen en dat kost tijd. Waar de een blij is met de nieuwe installatie en alles het gewoon doet, is de ander verbolgen over het feit dat hij nu al over moet op VoIP. Het is net als met water: we vinden het allemaal de gewoonste zaak van de wereld dat het uit de kraan komt. Met telefonie is dat niet anders. Dat moet gewoon werken.”

“Vanaf 25 mei was de AVG van toepassing. Ongeveer een week daarvoor ontstond er een enorme stroom aan e-mails en leken de meeste bedrijven pas in actie te schieten, terwijl deze wet al in 2016 werd aangekondigd. We vrezen dat er met de uitfasering van ISDN hetzelfde gebeurt; uitstellen tot het laatste moment.”

Lees ook GEMEENTEN IN DE KNOEI MET OPSLAAN E-MAILS

 

 

Technologie
Top