Pieken bezorgen geen hoofdbrekens door digitalisering

Pieken bezorgen geen hoofdbrekens door digitalisering

by Ziptone
23 januari 2018

De meer dan 3.000 meldingen die schadeverzekeraar Inshared door de vernietigende storm van afgelopen donderdag ontving, bezorgden de organisatie geen hoofdbrekens. “Pieken zijn steeds beter op te vangen, omdat we het schadeproces vergaand digitaliseren”, laat manager Marketing & Sales Bettina Dalenoord weten. “Door de stormpiek bedroeg onze achterstand een halve werkdag. De bereikbaarheid was 95 procent; dat wil je in een reguliere week zelfs wel halen!”

Digitaal je schade melden, is bij veel verzekeraars de normaalste zaak van de wereld. Maar wat er na die schademelding gebeurt, is in veel gevallen nog ouderwets handwerk, meent Dalenoord. “Terwijl de klant van zijn onzekerheid af wil. Die bezorgt hem louter onrust. Die verhelpen we zoveel mogelijk met digitale service.”

Ook HEMA-verzekeringen

Direct volgend op een schademelding weet de online verzekeraar of de klant verzekerd is, of de schade wordt gedekt en wordt automatisch een afspraak bij een schadeherstelbedrijf gemaakt. Gemiddeld duurt een online schademelding 7 minuten.
Alle schademeldingen, voor zowel InShared- als HEMA-verzekeringen, komen binnen op het Cynoclaim-platform, onderdeel van het digitale verzekeringplatform CynoSure. Via CynoClaim wordt meer dan 60 procent van alle claims automatisch afgehandeld, wat naar eigen zeggen resulteert in lagere kosten en een hogere klanttevredenheid.

Blik op schade

Een ingewikkelde schademelding waarbij bijvoorbeeld persoonlijk letsel is opgelopen, wordt per definitie telefonisch afgehandeld.
“Het taxeren van een schade verloopt nog niet volledig digitaal. We blijven de expertise van herstelbedrijven nodig hebben; die moeten een blik op de schade werpen.”
De klanten beoordelen het schademelden op gemiddeld een 8,5. De NPS-score is gemiddeld + 37 en de CES-score gemiddeld 4.2.

 

 

Customer Experience
Top